fbpx

Als Belang van Bergen op Zoom vinden we dat een overheid altijd betrouwbaar moet handelen naar het gelijkheidsbeginsel. We werden dan ook benaderd dat dit bij een ondernemer in de binnenstad niet is gebeurd daar deze anders behandeld is tijdens handhaving op de alcoholwet.

De volgende casus(A) is ons dan ook ter oren gekomen waarvan bij vergelijking met een andere zelfde casus(B) ondernemers niet gelijk behandeld worden:

A Op 5 augustus 2022 is er door toezichthouders geconstateerd dat bij een onderneming aan de Fortuinstraat 28 “Foody Store”, kruikjes limoncello verkocht werden zonder drankvergunning. In dit geval was de ondernemer zich niet bewust van de overtreding en heeft de ondernemer de drank uit de schappen gehaald.

De ondernemer in deze casus zonder voorgeschiedenis van overtredingen werd meteen beboet voor 1400,– een goede maand huur wat na de Coronamaatregelen crisis hard aankomt!

B Op 12 April 2017 is er door toezichthouders geconstateerd dat bij een onderneming aan de Halsterseweg 65A “Intratuin” kruiken Likorette en flessen rode/witte wijn te koop werden aangeboden. Deze ondernemer was zich ook niet bewust van de overtreding en heeft ook meteen net als in casus A actie ondernomen om de drank uit de schappen te halen.

De ondernemer in deze casus zonder voorgeschiedenis van overtredingen kreeg een waarschuwing en daarmee was de kous af.

Belang van Bergen op Zoom was dan ook uiterst verbaasd over deze werkwijze dat er geen “Gelijke monniken gelijke kappen” beleid op handhaving gevoerd wordt met de Burgmeester als het bevoegde gezag.

Daarom stelde wij als fractie van Belang van Bergen op Zoom dan ook de volgende vragen:

Schriftelijke vragen: Verschillend handhaven op overtreding alcoholwet bij ondernemers in onze gemeente


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *