fbpx

De regeldruk in Nederland is enorm en wordt mede door landelijk beleid en ‘ontstane’ crisis alleen maar groter. De overheid maakt er een sport van om elke afwijking of potentieel neveneffect van beleid weer op te lossen met een nieuwe regel of wet.  Dit zien we op landelijk niveau maar ook in onze gemeente zien we de regeldruk en daarbij komende lastendruk toenemen.

Dit treft met name ondernemers en ondernemende Bergenaren die initiatieven ontplooien om onze stad aantrekkelijk en levendig te maken. Zonder deze ondernemende inwoners is het stil, leeg en saai in onze stad. Steeds meer evenementen die soms al jaren succesvol georganiseerd worden lijken in het moeras van de regel en lastendruk te verdrinken en daarmee te verdwijnen. Evenementen die impact maken en waar onze inwoners een heel jaar naar uit kijken. Evenementen die je mogelijkerwijs al een traditie zou mogen noemen.

Een van deze evenementen is de Roversrun in Halsteren die in 2016, 2017, 2018, 2019 achtereen georganiseerd is en zijn naam ontleend heeft aan het gelijknamige Fort de Roovere, waar het evenement rondom plaats vindt. Een evenement waarbij sport en natuur hand in hand gaan en naam heeft gemaakt in de hele regio.

Afgelopen jaar (2022) wilde het bestuur van de Roversrun hun lustrum editie organiseren, maar door alle onzekerheid over de veranderde eisen rondom flora, fauna, stikstof was er geen zekerheid of zij een vergunning zouden krijgen. Een evenement van dergelijke schaal kan geen risico’s lopen op afwijzing van een vergunning en kan niet zonder toezeggingen en support van de gemeente Bergen op Zoom een evenement organiseren. Het organiseren van een dergelijk evenement kost immers een klein fortuin.

Het bestuur van de Roverrun is voornemens nogmaals alles op alles te zetten om hun lustrum editie in de zomer van 2024 te organiseren. De Fractie van Belang van Bergen op Zoom is van mening dat de lustrum editie in 2024 doorgang moet vinden en hoopt ten zeerste dat er van uitstel geen afstel komt.

Wij stelde dan ook de volgende Schriftelijke vragen: Voortbestaan Roversrun Halsteren


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *