fbpx

“Uit protest tegen de controle maatschappij”

Belang van Bergen op Zoom wil dat zo spoedig mogelijk, vooral met het oog op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgende maand, de QR-code volledig wordt losgelaten. Lijsttrekker Maikel de Bekker wijst op de strenge voorschriften waaraan tijdens verkiezingsdebatten wordt vastgehouden. Zo ook morgen bij een debat georganiseerd door de Dorpsraad in De Wittenhorst te Halsteren.

“Bij het vertellen en uitleggen van hun verkiezingsprogramma’s moeten alle partijen juist op volle zalen kunnen rekenen. Zeker nu er eindelijk wordt versoepeld”, aldus Maikel de Bekker. Belang van Bergen op Zoom benadrukt dat nu al twee jaar ongerechtvaardigd inbreuk wordt gemaakt op burgerrechten.

Belang van Bergen op Zoom heeft daarom besloten om uit protest niet zijn lijsttrekker naar het debat te sturen. De achterban van de partij zal evenmin aanwezig zijn.

In plaats daarvan zal namens Belang van Bergen op Zoom Eric de Bie, kandidaat raadslid en voormalig gedeputeerde van de provincie, deelnemen aan het debat. “Ons programma moet door zoveel mogelijk mensen worden gehoord”, aldus Eric de Bie.

Door niet de lijsttrekker te sturen wil Belang van Bergen op Zoom een duidelijk signaal afgeven: er is geen rechtvaardiging voor inbreuk op het democratisch proces en burgerrechten zoals dat door de QR-code wordt veroorzaakt.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *