fbpx

Belang van Bergen op Zoom vindt dat onze eigen inwoners, die al heel lang op de wachtlijst staan altijd voorrang dienen te krijgen op een huurwoning. Helaas heeft het college in deze en andere gemeente niet de moed dit uit te voeren en een signaal af te geven richting Den Haag en geeft men statushouders voorrang wat we ook gezien hebben in de casus Bozlust.

Nu lezen we op de website van BNdeStem, in het artikel van 9 oktober*, dat in Utrecht statushouders met een baan, zodra zij een huurwoning krijgen toegewezen, ontslag nemen. Reden hiervoor zou zijn dat statushouders beter af zijn met een uitkering.

Als Belang van Bergen op Zoom (BVB) maken we ons zorgen over de trend, die door statushouders in het COA, ook wel het huisjesfeest wordt genoemd. Werken is zeer belangrijk voor een goede en succesvolle integratie zeker in de huidige tijd met de hoge personeelstekorten in diverse sectoren.

Volgens BVB is het dan ook uiterst belangrijk om zoveel mogelijk statushouders aan het werk te houden en krijgen om zodoende ook de afhankelijkheid van de uitkering en de druk op het sociale stelsel te verkleinen. Volgens CBS cijfers zit 58 procent van de statushouders na 5 jaar nog steeds in de bijstand.

Daarom stelde wij als fractie van Belang van Bergen op Zoom dan ook de volgende vragen:

Schriftelijke vragen: Het bericht over statushouders die stoppen met werken bij het verkrijgen van een huurwoning


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *